Tarinoita

Yrittäjyysvalmennukset

"Yrittäjyysvalmennus oli matka yrittäjyyteen, mutta myös itseeni. Sain tietoa yrittäjyyden eri muodoista ja rohkaisua löytää minulle sopiva tapa toimia yrittäjänä. Valmennuksessa sain haastaa itseäni lempeästi ja nähdä sen, mihin kaikkeen minusta onkaan!"
Adam Sendler
- Veera Antila, Veerastiinan virkkuut, yrittäjyysvalmennuksen osallistuja 2021
"Valmennus oli parasta mitä olen nähnyt ja jossa olen saanut olla mukana. Toimivat menetelmät, aivoja kutkuttavat tehtävät, sopivasti kaikkea ja kaikille. Nyt vaan meidän tarvitsee päästä tekemään tämä uusiksi."
Mila Kunis
- Päivi Hakkarainen, Projektikoordinaattori Leader Viisari Ry
Bisnes Lande -hanke,
yrittäjyysvalmennuksen tilaaja ja yhteistyökumppani 2021
"Yrittäjyysvalmennus antoi hyvät valmiudet yrittämiseen sekä paljon uutta tietoa tulevaisuutta varten."
- Milja Kemppainen, yrittäjyysvalmennuksen osallistuja 2021
"Yrittäjyysvalmennuksessa perehdyttiin syvemmin yrittämisen maailmaan. Valmennuksessa pääsin haastamaan ja kehittämään itseäni sekä ideoitani."
- Roalbin Reyes, yrittäjyysvalmennuksen osallistuja 2021

Kesäyritykset

”Kesän 2021 lähetessä oli pohdinnassa paljon miltä kesä 2021 tulee näyttämään rajoituksineen. Me haluttiin ehdottomasti jotain toimintaa, projektia ja tekemistä. Saisipa omalle asuinalueelle kahvilan. Porukkaan löytyi innokasta kahvilanpitäjää. Kaikki alkoi yhteisellä suunnittelulla, mitä halutaan tehdä ja miten ja vieläpä että missä. Paikaksi löytyi ihana pienkerrostalon asunto, jossa on ihana puutarhapiha. Yhdessä tutkittiin mitä kaikkea kahvilatoiminta vaatii. Sitten haettiin projektille avustusta Nuorten Akatemialta ja suoritettiin hygieniapassikurssi. Kahvilaa ideoitiin niin toiminnallisesti kuin miltä se tulisi näyttämään. Paikka laitettiin kuntoon ja käytiin kaupassa, koe leivottiin, suunniteltiin raha-asioita ja tapahtumia. Ensimmäiset työpäivät kahvilalla oli hauskoja ja oli kiva kuulla mitä ihmiset ajattelevat tästä toiminnasta. Oli hieno nähdä missä itse onnistui. Projekti tuntui jännittävältä toteuttaa, koska oikeastaan kaikki oli uutta asiaa meille kaikille.

Kesän aikana tutustui uusiin ihmisiin, sai työskennellä omassa kahvilassa ja leipoa. Uusia asioita tuli paljon vastaan, esimerkiksi projektin suunnittelu ja asiakaspalvelu. Suunnittelu ja markkinointi tuntui aluksi haastavalta mutta ryhmässä tekeminen on hauskaa eikä tarvitse kaikkea osata yksin. Kiireiset myyntihetket opettivat keskittymistä ja sitä että pysähtyi kuuntelemaan asiakasta. Yksi haaste sattui heti kesän aluksi kahvilan toisena aukiolopäivänä. Vedet tulvivat lavuaarin putkista ulos ja viikonlopun takia emme saaneet heti putkimiestä paikalle.

MG_7699uusi

Kivointa oli testata uusia asioita ja tehdä itse. Me ei tiedetä yhtään vielä meidän tulevaisuuden ammatteja, mutta ainakin asiakaspalvelu alkoi kiinnostamaan. Ja leipominen on ainakin vielä harrastus, kokeilimme uusia reseptejä esimerkiksi porkkanakakun leipomista. Syyskuussa tempaisimme vielä ryhmän kanssa yhden tapahtuman, jossa järjestimme lapsille suunnistusradan ja kahvilateltan. Yrittäjyys tuntuu kivalta, ainakin näin kokeiluna.”

–  Kesäkahvila Vohvelilinnan nuoret yrittäjät 2021

Duunirinki ja muu toiminta

IMG_20200708_162439
Siiri ja työparinsa Elias Vitapoliksen kesäkahvilassa valmiina palvelemaan asiakkaita

”Moikka! Oon Siiri ja oon ollut Innolan toiminnassa mukana vuodesta 2019 lähtien. Oon Kisällin talousvastaava joten teen tiivistä yhteistyötä myös Innolan kanssa. Lisäksi kuulun Innolan hallitukseen. Duuniringissäkin oon tehnyt pari keikkaa ja ollut mukana muutamassa projektissa Innolan kautta. Töitä on siis tullut tehtyä ja on kiva, että oon saanut Innolan kautta tutustua tosi moneen uuteen ihmiseen ja päässyt kokemaan ja oppimaan paljon uutta.” 

–  Siiri Kangasaho, kesäyrittäjä, duuniringin työntekijä ja talousvastaava 2021