Nuorten yrittäjyysvalmennus

Nuorten yrittäjyysvalmennus 3 kk

Toteutamme valitsemillenne nuorille kolmen kuukauden aikana yrittäjyysvalmennuksen, jonka tarkoitus on nostattaa nuorten innostusta yrittäjyyteen ja löytää oma polku. Valmennus on hyvin käytännön läheinen, jossa nuorilla on mahdollisuus tienata rahaa itselleen.

Sisältö

Kokonaisuus on suunniteltu yhteistyössä Muuramen ja Savonlinnan yrittäjyystalojen kesken, joissa molemmissa on yli vuosikymmenen kokemus yrittäjyysvalmennuksesta. Valmennuksista on saatu mainioita tuloksia nuorten aktivoinnista. Monet ovat työllistyneet jo valmennuksen aikana, osa sen jälkeen ja osa perustanut oman yrityksen. Valmennuksessa läpileikataan työelämän ja yrittäjyyden teemoja, joita ovat mm. johtaminen, asiakkuudet, markkinointi ja myynti, talous ja yrittäjyys. Tavoitteena synnyttää aktiivisia ja omatoimisia nuoria, jotka työllistyvät ja pärjäävät työelämässä.

Valmennus antaa myös hyvät eväät yrittäjyyteen. Sisältää 12 valmennuspäivää ja 8 etäpäivää. Valmennuspäiviin sisältyy ruokailut. Valmennuksen aikana nuoret toteuttavat itse ideoimansa oikean projektin, oikeille asiakkaille ja oikealla rahalla. Näin ollen valmennuksen sisältö sovelletaan käytäntöön ja nuoret pääsevät myös luomaan suhteita elinkeinoelämään.

Soveltuvat nuoret

Valmennus soveltuu kaikille nuorille, sillä menetelmässä tuetaan nuorten omaehtoisten ideoiden toteutusta. Suosituksena on, että nuoret ovat lähellä samaa ikäluokkaa tai elämän tilannetta. Nuoria voi olla korkeintaan ryhmässä 20.

Valmennuksissa on kumppaneina paikallisia yrittäjiä.

Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.